Vigersted Forsamlingshus

 

Nyhedsbrev nr. 9, 10.januar 2022

 

I Støtteforeningen for Vigersted Forsamlingshus ønsker vi alle et godt nytår. Det er nu et år siden vi overtog ejerskabet af huset. Det har været et spændende år med mange udfordringer og store og sjove oplevelser. Vi er fulde af fortrøstning og arbejder videre for at huset skal fungere som ramme om fællesskaber i Vigersted. Støtteforeningen nåede næsten op på 100 medlemmer i 2021. Vi håber tallet bliver slået i 2022. I hvert fald er det nu tid at forny sit medlemskab, hvis I vil støtte foreningen, deltage i generalforsamlingen den 23. marts eller skal leje huset i 2022. Det gøres fortsat ved at indbetale 300 kroner på konto eller MobilePay. Oplysningerne kan ses i brevhovedet.

Hvis I har meldt jer ind i foreningen efter 1. november 21, gælder medlemskabet også for 2022.

Siden sidste nyhedsbrev har vi haft flere arrangementer. Der var en vellykket fællesspisning i oktober, hvor 50 vigerstedere deltog. Arrangementet foregik i samarbejde med Café Ingeborg. Dette har resulteret i, at der er planlagt 3 fællesspisninger mere i starten af det nye år. De bliver gennemført hvis Coronaguden tillader det. Datoerne kan ses på vores hjemmeside og vil blive annonceret i pressen, på Facebook, på vigersted.net og fra mund til øre.

I den forbindelse samarbejder vi med Nem Tilmeld, som står for at modtage bestillinger og betalinger. NemTilmeld laver en billig service for frivillige foreninger, og vi har haft rigtig gode erfaringer med dem.

Et andet nyt tiltag blev også en kanonsucces. For første gang i nyere tid holdt forsamlingshuset julemarked den 28. november. 133 mennesker kom gennem huset denne dag. Der var 12 boder med vidt forskellige varer og der blev brugt en del penge. Forsamlingshuset fik denne dag solgt tagaktier for 2.900 kr. Vi takker for indsatsen til alle, der var med til at gøre dagen god.

I forbindelse med kommunalvalget blev der både afholdt valgmøde i Lokalrådets regi og valghandlinger i Forsamlingshuset. På valgdagen kom 700 mennesker igennem huset, og alle var gode til at varetage Coronareglerne.

Vigersteddilettanten kunne endelig spille revy igen og her blev der atter spisning i huset. Nok en gang i samarbejde med Ingeborg. Der var god deltagelse og opbakning. Overskuddet fra arrangementet har Vigersteddilettanten doneret til tagaktier. De er hermed vores hidtil største sponsor med et beløb på 11.200 kr. Det bliver spændende at se, om den donation bliver overgået af andre i 2022.

Den samlede tag aktie konto er nu oppe på 31.655 kr. Den sum er sammensat af beløb på 50 til 11.200 kr. Det er et tal, der begynder at ligne noget i forhold til ansøgninger. Som det sikkert er bekendt, skal vi bruge et beløb på omkring en million kroner for at skifte taget. Såvel små som store beløb er fortsat velkomne.

Vi har desværre modtaget afslag om støtte til renovering fra et par fonde. Der er flere ansøgninger på tegnebrættet. Vi prøver fortsat at søge fonde.

Der er kommet en nærboks, som kan modtage pakker. Boksen er anbragt ved nordenden af huset og betjenes via mobiltelefon.

Støtteforeningens bestyrelse hører gerne fra jer, hvis I går rundt med ideer til arrangementer i huset.

Vores mål er, at huset kan danne rammen om fællesskaber langt ud i fremtiden. For øjeblikket arbejder flere grupper i huset: dilettanten, Vakse Voksne, Voksenklubben, Billardklubben, Lokalrådets bankoafdeling. Flere foreninger afholder generalforsamlinger i huset. Næsten hver weekend er huset lejet ud til privatfester.

I forbindelse med den seneste Coronanedlukning blev forsamlingshuset holdt lukket på foranledning af Erhvervsministeriet. Det gav et par aflysninger af privatfester, samt andre aktiviteter. Da der blev åbnet for idrætsaktiviteter igen, havnede forsamlingshuset i et dødvande. Vi har to brugergrupper, der falder under betegnelsen idræt: Billard og ældregymnastik. Da aktiviteterne foregår i Forsamlingshuset, kunne vi ikke åbne, som hvis det havde foregået i hallen. Erhvervsstyrelsen anbefalede os fortsat at holde lukket, idet det kunne blive dyrt at åbne.

Med venlig hilsen

Torben Dan Jensen

Sekretær i Støtteforeningen for Vigersted Forsamlingshus

22 44 85 74

mot.jensen@gmail.com